Dni medu obohatia predvianočnú atmosféru mesta

29.11.2008 Stropkov

Stropkov 29. novembra (TASR) - Predvianočnú atmosféru obohatia v meste Stropkov Dni medu, ktorých prvý ročník pripravil spolu s mestskou samosprávou Slovenský zväz včelárov.
Od 28. novembra až do 6. decembra to budú podujatia pre verejnosť i školy, na ktorých budú včelári prezentovať všetko o mede a význame včelích produktov. Nechýbajú ani ochutnávky výrobkov z medu či súťaž o najkrajší medovník.
\"Pre deti sme pripravili na Mikuláša jeho privítanie na Námestí SNP, kedy slávnostne rozsvietime vianočnú výzdobu mesta a vianočný stromček\", informoval hovorca Mestského úradu Imrich Makó. Program bude pokračovať v divadelnej sále predstavením Možno príde aj Mikuláš v podaní Divadla v kufri.
Vianočná atmosféra vyvrcholí v Stropkove 22. decembra počas Vianočných trhov spojených s dobročinnou zbierkou, do ktorej sa zapoja okresná organizácia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých, Domov sociálnych služieb a Arcidiecézna charita Košice – Rómske komunitné centrum Stropkov v spolupráci s občianskym združením Ohnivé srdce lásky.
Vlani pripravilo mesto 1. ročník Vianočných trhov a keďže reakcie verejnosti boli pozitívne, rozhodlo sa v tom pokračovať. \"Našim prianím je, aby sa ľudia stretli na námestí a v príjemnej uvoľnenej atmosfére strávili podvečer v kruhu priateľov a známych. Z ďalších kultúrnych podujatí chcem pripomenúť tradičnú výstavu betlehemov a vianočný benefičný koncert\", dodal Makó.
 

Vyberte región